O projektu

Ovaj projekt financira Europska unija u okviru IPA programa, IV. komponenta - Razvoj ljudskih potencijala. Sadržaj portala isključiva je odgovornost Škole za cestovni promet Zagreb i partnera koji sudjeluju na izradi portala i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

IPA Razvoj ljudskih potencijalaAgencija za strukovno obrazovanje

Saznaj više ...

I čakovečki učenici znaju ekološki voziti

I čakovečki učenici znaju ekološki voziti - Eko vožnja je zakon

ČAKOVEC, 11. lipnja 2013. – Projekt Eko vožnja je zakon, koji provodi Škola za cestovni promet Zagreb u suradnji s partnerima Gospodarskom školom Čakovec, Prvom srednjom školom Beli Manastir i Strojarskom i prometnom školom Varaždin, približava se kraju, a njegova su dosadašnja postignuća predstavljena danas u Čakovcu okupljenim novinarima i predstavnicima partnerskih škola. Cilj je ovog projekta jačanje postojećeg obrazovnog sustava unutar strukovnih škola u podsektoru cestovnog prometa kako bi se podigla razina ekološke svijesti o racionalnoj vožnji jačanjem kompetencija nastavnika za prenošenje relevantnog znanja vezanog uz promjene načina vožnje radi zaštite okoliša. Projekt financira Europska unija u okviru IPA programa, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva s ciljem unapređenja ekološke svijesti vozača. 

Prije samog predstavljanja projekta održano je i natjecanje najboljih učenika partnerskih škola u poznavanju eko vožnje, a učenici su se natjecali u dvjema kategorijama – kategoriji vozača motornih vozila i kategoriji tehničara cestovnog prometa. „Naš je cilj ovim projektom učenicima – budućim vozačima i tehničarima cestovnog prometa – približiti prednosti eko vožnje kako bi savladali potrebne tehnike i nakon završetka školovanja postali konkurentniji na tržištu rada. Eko vožnja je imperativ budućnosti, a podrazumijeva upravljanje vozilom koje je prihvatljivije za okoliš, a ujedno je i sigurnije, racionalnije i štedljivije. Vjerujemo kako će ovaj projekt osvijestiti i širu javnost o svim pogodnostima koje im pruža eko vožnja te će s vremenom sve veći broj vozača u Hrvatskoj primjenjivati njene tehnike“, istaknula je Vlasta Perotić, voditeljica projekta Eko vožnja je zakon. 

Realizacija projekta započela je 22. rujna 2012. godine, a dosad je već značajno pridonijela unapređenju nastavnih kadrova i opreme kroz poboljšanje kvalitete obrazovanja u dijelu stručnih predmeta čiji sadržaji se odnose na eko vožnju i zaštitu okoliša. Tako su održana dva treninga kroz koja je educirano četrdeset nastavnika stručnih predmeta o sigurnoj i eko vožnji, dok je deset nastavnika instruktora vožnje u Austriji steklo certifikat instruktora eko vožnje. Organiziran je i stručan posjet učenika prodajnim salonima i tvrtki koja primjenjuje uređaje za praćenje rada vozila i vozača te je spremna educirati vozače o eko vožnji u Zagrebu. Vozila škola opremljena su s devet uređaja koji nadziru načine vožnje i eksploataciju vozila, a pružaju podatke o trenutnom položaju vozila i brzini kojom se kreće, podatke o prijašnjim kretanjima vozila te niz izvještaja o potrošnji goriva, bodovanju, kretanju i druge. Uređaji se sastoje od središnjeg računala za prihvat i slanje podataka zajedno s GPS sustavom i GSM antenom, EDM računala za izračun potrošnje goriva, računala sa sustavom Ribas koje simulira osobnog vozačevog trenera i prikazuje vozačke pogreške te sučelja za identifikaciju vozača. Podizanju kvalitete nastave o eko vožnji uvelike će pomoći i izrada posebnog udžbenika „Kako upravljati vozilom uz primjenu eko vožnje?“ te priručnika za mlade „Zašto je eko vožnja moj izbor?“ koji će uskoro biti u primjeni, a o projektu je snimljen i edukativan film. Sve informacije o projektu dostupne su i na posebno izrađenoj internetskoj stranici www.eko-voznja.com. 

Eko vožnja svoje uporište temelji na dvama osnovnim ciljevima, smanjenju potrošnje goriva i smanjenju emisije ispušnih plinova, a ostvaruje ih optimalnom tehnikom vožnje te razvojem ekološke svijesti i osobnosti vozača tijekom upravljanja automobilom. Tehnika eko vožnje obuhvaća prepoznavanje situacija u prometu i prilagođavanje vožnje tim situacijama te umjerenost u upravljanju komandama vozila kroz vožnju u višem stupnju prijenosa s nižim brojem okretaja, održavanje kontinuirane brzine i, osobito, izbjegavanje nepotrebnih i naglih ubrzanja, usporenja ili kočenja, a sve u skladu s prometnim propisima. 

Procjena je nositelja projekta kako se uz eko vožnju može ostvariti ušteda od 10 do 20 posto goriva. Kod prosječnog automobila, koji je prije edukacije vozača o eko vožnji trošio 8 litara goriva na 100 kilometara, ta ušteda iznosi i do 3.000 kuna godišnje, uzimajući put od 15.000 kilometara kao prosječni godišnji pređeni put. Kod profesionalnih vozača, koji godišnje u prosjeku teretnim motornim vozilom prelaze 100.000 kilometara i prosječno troše oko 30 litara goriva na 100 kilometara, ta ušteda iznosi i između 30.000 i do 60.000 kuna godišnje. U konačnici, tvrtka koja raspolaže voznim parkom od 10 teretnih motornih vozila koji zajedno godišnje prijeđu u prosjeku milijun kilometara, može uštedjeti i do 600.000 kuna godišnje. 

I čakovečki učenici znaju ekološki voziti - Eko vožnja je zakon

Za projekt je izdvojeno ukupno 1.293.673,41 kuna (171.222,74 eura), od čega Europska unija financira 88,13 posto.

Članak na cakoveconline.com - EKO VOŽNJA JE ZAKON

Radio Čakovec - spot "Eko vožnja je zakon"

Oglas u novinama


Partneri
Nositelj projekta