O projektu

Ovaj projekt financira Europska unija u okviru IPA programa, IV. komponenta - Razvoj ljudskih potencijala. Sadržaj portala isključiva je odgovornost Škole za cestovni promet Zagreb i partnera koji sudjeluju na izradi portala i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

IPA Razvoj ljudskih potencijalaAgencija za strukovno obrazovanje

Saznaj više ...

Konferencija za tisak

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je održana konferencija za tisak o novostima u realizaciji projekta Eko vožnja je zakon, u četvrtak 21. veljače s početkom u 11 sati, u Prvoj srednjoj školi Beli Manastir, Školska 2.

Projekt Eko vožnja je zakon pokrenula je Škola za cestovni promet Zagreb u suradnji s partnerima Prvom srednjom školom Beli Manastir, Gospodarskom školom Čakovec i Strojarskom i prometnom školom Varaždin.  Cilj je projekta jačanje postojećeg obrazovnog sustava unutar strukovnih škola u podsektoru cestovnog prometa kako bi se podigla razina ekološke svijesti o racionalnoj vožnji jačanjem kompetencija nastavnika za prenošenje relevantnog znanja vezanog uz promjene načina vožnje radi zaštite okoliša. 

Dosad je u sklopu projekta educirano 40 nastavnika prometne skupine predmeta i instruktora vožnje na tečajevima sigurne  vožnje, a 10 instruktora vožnje certificirano je za instruktore EKO vožnje. U vozila je ugrađeno devet uređaja koji prate EKO načine vožnje polaznika koji se osposobljavaju za vozače motornih vozila. Na temelju niza podataka dobivenih tijekom osposobljavanja polaznika za vozače motornih vozila pokrenute su dvije skupine izvannastavnih aktivnosti koje prate realizaciju eko vožnje i usmjeravaju instruktore i polaznike k postizanju boljih rezultata u primjeni eko vožnje.

Članak u "Slavonija Live" - Škola za cestovni promet Zagreb provodi projekt popularizacije Eko vožnje, sufinanciran sredstvima Europske unije

Prezentacija "Tehnike eko vožnje" (PDF)


Partneri
Nositelj projekta