O projektu

Ovaj projekt financira Europska unija u okviru IPA programa, IV. komponenta - Razvoj ljudskih potencijala. Sadržaj portala isključiva je odgovornost Škole za cestovni promet Zagreb i partnera koji sudjeluju na izradi portala i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

IPA Razvoj ljudskih potencijalaAgencija za strukovno obrazovanje

Saznaj više ...

Predstavljanje rezultata i postignuća projekta

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na predstavljanje rezultata i postignuća projekta „EKO VOŽNJA JE ZAKON!“ u četvrtak 19. rujna 2013. s početkom u 14.00 sati Škola za cestovni promet Zagreb, Trg J. F. Kennedyja 8.

  • Projekt „Eko vožnja je zakon!“ pokrenula je Škola za cestovni promet Zagreb u suradnji s partnerima Prvom srednjom školom Beli Manastir, Gospodarskom školom Čakovec i Strojarskom i prometnom školom Varaždin. 
  • Cilj je projekta jačanje postojećeg obrazovnog sustava unutar strukovnih škola u podsektoru cestovnog prometa kako bi se podigla razina ekološke svijesti o racionalnoj vožnji jačanjem kompetencija nastavnika za prenošenje relevantnog znanja vezanog uz promjene načina vožnje radi zaštite okoliša. 
  • Rezultate projekta predstavit će Zoran Oreščanin, ravnatelj Škole za cestovni promet Zagreb, Vlasta Perotić, voditeljica projekta „Eko vožnja je zakon!“, Željko Stergar, recenzent udžbenika i priručnika i Marijan Banelli, predsjednik gospodarsko interesne udruge „Hrvatski cestovni prijevoznici”.
  • Dosad je u sklopu projekta realiziran niz različitih aktivnosti za učenike, nastavnike i instruktore koje će biti predstavljene na konferenciji za medije. Među njima su edukacija i certifikacija nastavnika i instruktora vožnje, opremanje vozila i škola, organizacija izvannastavnih aktivnosti za učenike, predavanja za polaznike škola, stručni posjeti tvrtkama, posjet poligonu vožnje i specijaliziranom sajmu automobila i druge. Za potrebe projekta pokrenuta je i posebna internetska stranica, pripremljen je edukativni film te su izdani udžbenik i priručnik za korištenje u nastavi i edukaciju mladih.
  • Eko vožnja svoje uporište temelji na dvama osnovnim ciljevima, smanjenju potrošnje goriva i smanjenju emisije ispušnih plinova, a ostvaruje ih optimalnom tehnikom vožnje te razvojem ekološke svijesti i osobnosti vozača tijekom upravljanja automobilom. Želja je nositelja projekta istaknuti prednosti eko vožnje koja podrazumijeva upravljanje vozilom koje je prihvatljivije za okoliš, a ujedno je i sigurnije, racionalnije i štedljivije.
  • Za projekt „Eko vožnja je zakon!” izdvojeno je ukupno 1.293.673,41 kuna (171.222,74 eura), od čega 88,13 posto financira Europska unija u okviru IPA programa. 

 

Veselimo se vašem dolasku i medijskoj podršci!

DNEVNI RED

14:00 – 14:15
Pozdravni govor ravnatelja Škole za cestovni promet i uvodna riječ u Projekt koordinatorice Projekta

14:15 – 14:30
Predstavljanje projekta - Vlasta Perotić, voditeljica Projekta

14:30 – 14:40
Prezentacija nastavnog video filma „Eko vožnja je zakon!“

14:40 – 14:50
Predstavljanje udžbenika i priručnika o eko vožnji Željko Stergar, recenzenta praktičara

14:50 – 15:00
Prednosti ostvarene kroz projekt u očima gospodarstva  Marijan Banelli,  predsjednik gospodarsko interesne udruge „Hrvatski cestovni prijevoznici”.

14:50 – 15:00
Pitanja i odgovori na pitanja prisutnih predstavnika medija i ostalih gostiju

15:00
Zakuska 


Partneri
Nositelj projekta