O projektu

Ovaj projekt financira Europska unija u okviru IPA programa, IV. komponenta - Razvoj ljudskih potencijala. Sadržaj portala isključiva je odgovornost Škole za cestovni promet Zagreb i partnera koji sudjeluju na izradi portala i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

IPA Razvoj ljudskih potencijalaAgencija za strukovno obrazovanje

Saznaj više ...

Projekt "Eko vožnja je zakon!" postavio temelje u edukaciji i popularizaciji ekološkog načina upravljanja vozilom

Projekt "Eko vožnja je zakon!" postavio temelje u edukaciji i popularizaciji ekološkog načina upravljanja vozilom.

Službeno završava projekt popularizacije eko vožnje škole za cestovni promet zagreb, sufinanciran sredstvima europske unije

ZAGREB, 19. rujna 2013. – U posljednjih godinu dana u Hrvatskoj je realiziran niz različitih aktivnosti usmjerenih na popularizaciju eko vožnje, kao što su edukacija i certifikacija nastavnika i instruktora vožnje, opremanje vozila i škola, organizacija izvannastavnih aktivnosti i predavanja, stručni posjeti tvrtkama, posjet poligonu vožnje i specijaliziranom sajmu automobila i druge. Rezultati su to projekta Eko vožnja je zakon! koji od 22. rujna 2012. godine do 21. rujna 2013. godine provodi Škola za cestovni promet Zagreb u suradnji s partnerima Prvom srednjom školom Beli Manastir, Gospodarskom školom Čakovec i Strojarskom i prometnom školom Varaždin. Za potrebe projekta pokrenuta je i posebna internetska stranica, pripremljen je edukativni film te su izdani udžbenik i priručnik za korištenje u nastavi i edukaciju mladih.

Projekt je pokrenut u cilju jačanja postojećeg obrazovnog sustava unutar strukovnih škola u podsektoru cestovnog prometa kako bi se podigla razina ekološke svijesti o racionalnoj vožnji jačanjem kompetencija nastavnika za prenošenje relevantnog znanja vezanog uz promjene načina vožnje radi zaštite okoliša. Za projekt je izdvojeno ukupno 1.293.673,41 kuna (171.222,74 eura), od čega 88,13 posto financira Europska unija u okviru IPA programa, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva s ciljem unapređenja ekološke svijesti vozača. Projekt je započeo 22. rujna 2012. godine i završava 21. rujna 2013. godine, no aktivnosti iz projekta nastavljaju se provoditi i dalje u narednih sedam godina, ali i nakon toga u cilju neprestanog jačanja svijesti o višestrukim prednostima eko vožnje, i među stručnjacima i u općoj javnosti.

„Projektom Eko vožnja je zakon! obuhvatili smo velik broj stručnjaka, učenika i građana u širokoj kampanji osvješćivanja o prednostima i dobrobitima ekološkog načina vožnje. Naša iskustva u primjeni tog sustava moderne i za prirodu prihvatljive vožnje su još uvijek nedostatna i nepotpuna, a dosad nisu bila ni sustavno obrađivana niti implementirana u školske programe za nove, mlade vozače. Iako je projekt službeno došao kraju, važno je naglasiti kako smo njime postavili temelj za širenje znanja o eko vožnji, a aktivnosti pokrenute i realizirane unutar njega zasigurno će se nastaviti provoditi i dalje. Nadamo se da smo kroz projekt inspirirali i potaknuli vozače na razmišljanje i prihvaćanje eko vožnje kao optimalnog načina upravljanja vozilom, s obzirom na to da je eko vožnja imperativ budućnosti koji nam donosi sigurnost, smanjenje troškova i očuvanje okoliša“, istaknula je Vlasta Perotić, voditeljica projekta Eko vožnja je zakon. 

Brojne aktivnosti unutar projekta značajno su pridonijele unapređenju nastavnih kadrova i opreme kroz poboljšanje kvalitete obrazovanja u dijelu stručnih predmeta čiji sadržaji se odnose na eko vožnju i zaštitu okoliša. Tako su održana dva treninga kroz koja je educirano četrdeset nastavnika stručnih predmeta o sigurnoj i eko vožnji, dok je deset nastavnika instruktora vožnje u Austriji steklo certifikat instruktora eko vožnje. Ti su nastavnici i instruktori kroz grupe teorijskih i praktičnih redovnih i izvannastavnih aktivnosti prenijeli svoja znanja i vještine na 512 učenika škola. Organizirano je i natjecanje među učenicima u poznavanju pravila i načina eko vožnje, kao i stručan posjet učenika prodajnim salonima i tvrtki koja primjenjuje uređaje za praćenje rada vozila i vozača te je spremna educirati vozače o eko vožnji u Zagrebu. Vozila škola opremljena su s devet uređaja koji nadziru načine vožnje i eksploataciju vozila, a pružaju podatke o trenutnom položaju vozila i brzini kojom se kreće, podatke o prijašnjim kretanjima vozila te niz izvještaja o potrošnji goriva, bodovanju, kretanju i druge. Uređaji se sastoje od središnjeg računala za prihvat i slanje podataka zajedno s GPS sustavom i GSM antenom, EDM računala za izračun potrošnje goriva, računala sa sustavom Ribas koje simulira osobnog vozačevog trenera i prikazuje vozačke pogreške te sučelja za identifikaciju vozača.

Podizanju kvalitete nastave o eko vožnji uvelike će pomoći i poseban udžbenik „Kako upravljati vozilom iz primjenu eko vožnje?“ te priručnik za mlade „Zašto je eko vožnja moj izbor?“ koji su izdani i uskoro će biti u primjeni, a o projektu je snimljen i edukativan film. S prednostima eko vožnje opća je javnost upoznata kroz novinsku i radijsku kampanju te prezentaciju projekta u sklopu „Dana Europskog socijalnog fonda“ na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, a sve informacije o projektu dostupne su i na posebno izrađenoj internetskoj stranici www.eko-voznja.com. Na toj su stranici građani mogli ispuniti i anketu o vozačkim navikama i poznavanju prednosti eko vožnje, a dvoje će sudionika u anketi Škola za cestovni promet Zagreb nagraditi tečajem eko vožnje.

Eko vožnja svoje uporište temelji na dvama osnovnim ciljevima, smanjenju potrošnje goriva i smanjenju emisije ispušnih plinova, a ostvaruje ih optimalnom tehnikom vožnje te razvojem ekološke svijesti i osobnosti vozača tijekom upravljanja automobilom. Tehnika eko vožnje obuhvaća prepoznavanje situacija u prometu i prilagođavanje vožnje tim situacijama te umjerenost u upravljanju komandama vozila kroz vožnju u višem stupnju prijenosa s nižim brojem okretaja, održavanje kontinuirane brzine i, osobito, izbjegavanje nepotrebnih i naglih ubrzanja, usporenja ili kočenja, a sve u skladu s prometnim propisima.

Procjena je nositelja projekta kako se uz eko vožnju može ostvariti ušteda od 10 do 20 posto goriva. Kod prosječnog automobila, koji je prije edukacije vozača o eko vožnji trošio 8 litara goriva na 100 kilometara, ta ušteda iznosi i do 3.000 kuna godišnje, uzimajući put od 15.000 kilometara kao prosječni godišnji pređeni put. Kod profesionalnih vozača, koji godišnje u prosjeku teretnim motornim vozilom prelaze 100.000 kilometara i prosječno troše oko 30 litara goriva na 100 kilometara, ta ušteda iznosi i između 30.000 i do 60.000 kuna godišnje. U konačnici, tvrtka koja raspolaže voznim parkom od 10 teretnih motornih vozila koji zajedno godišnje prijeđu u prosjeku milijun kilometara, može uštedjeti i do 600.000 kuna godišnje.

 

Kontakt za medije:

Vlasta Perotić, voditeljica projekta Eko vožnja je zakon!
Škola za cestovni promet Zagreb
T 01 23 03 444
M 091 50 40 667
E vlasta.perotic@scp.hr
www.eko-voznja.com 


Partneri
Nositelj projekta