O projektu

Ovaj projekt financira Europska unija u okviru IPA programa, IV. komponenta - Razvoj ljudskih potencijala. Sadržaj portala isključiva je odgovornost Škole za cestovni promet Zagreb i partnera koji sudjeluju na izradi portala i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

IPA Razvoj ljudskih potencijalaAgencija za strukovno obrazovanje

Saznaj više ...

Stručna ekskurzija prodajnim salonima i tvrtci "Čistoća d.o.o." u Zagrebu.

Vrijeme realizacije: 23.04. 2013. 

Cilj stručne posjete:
Uvid u praćenje i rezultate praćenja rada sustava za  konrtrolu  vozila i vozača, te način primjene u svakodnevnoj eksploataciji vozila. Rezultati praćenja i njihova primjena u praksi. Uštede u eksploataciji vozila. Kao i uvid u tehnološka postignuća kod vozila u komercijalnom i putničkom programu s naglaskom na eko-elemente programa (Euro 5. i 6.)

Realizacija: 

1. Razgledavanje, prezentacija i uvid u praćenje vozila s potrebnom analizom – poduzeće „Čistoća“ Zagreb
Nakon što su učenici pozorno pratili izlaganja, te postavili konkretna pitanja vezana za sustav praćenja i njegov doprinos smanjenju ispušnih plinova, te potrošnji goriva učenici su bili vrlo iznenađeni mogućnostima samoga sustava.
Stručno osoblje poduzeća prezentiralo je dio voznoga parka što je vidljivo iz slika.

2. Posjet poduzeću „Auto Hrvatska“ - prodajno servisni centar MAN Lučko
Učenike i nastavnike djelatnici poduzeća dočekali su vrlo srdačno te im uz pomoć prezentacija dočarali najnovije tehnologije u proizvodnji i održavanju MAN vozila.
Nakon prezentacije učenicima i profesorima omogućeno je razgledavanje vozila i prostora za održavanje, što je vidljivo iz slika.
Nakon vrlo temeljitog razgledavanja učenici su izrazili veliko zadovoljstvo prijemom i vrlo stručnim informacijama djelatnika poduzeća.
mantruckandbus.hr - Učenici srednjih prometnih škola posjetili MAN centar u Zagrebu

3. Posjet poduzeću „Porsche Jankomir“
Dolaskom u poduzeće dočekao nas je stručni djelatnik poduzeća, te nas upoznao sa osnovnom djelatnošću.
Nakon kratkog upoznavanja poduzeća obišli smo prodajne salone i prostore za održavanje vozila sve u pratnji stručnih djelatnika koji su nam davali sve potrebne informacije, te odgovarali na postavljena pitanja učenika, kojih je bilo dosta upućeno o načinu održavanja vozila, prodaji vozila i tehničkim dostignućima. Detalji vidljivi iz slika u prilogu.
zg-jankomir.porscheinterauto.hr - Projekt „Eko vožnja je zakon”

4. Ručak za učenike i nastavnike
Ručak je organiziran u Školi za cestovni promet, gdje je bio organiziran i kraći odmor. Učenici i nastavnici bili su vrlo zadovoljni menijem.

5. Turistički obilazak „Gornjega grada“ u pratnji stručnoga vodiča
Učenici su pozorno pratili izlaganje turističkoga vodiča i bili iznenađeni nekim datumima iz naše povijesti. S razgledavanjem su bili vrlo zadovoljni.

6. Povratak kućama 
Nakon vrlo uspješnog dana (u tehničkom i kulturnom smislu) uslijedio je povratak kućama.

Galerija fotografija


Partneri
Nositelj projekta