O projektu

Ovaj projekt financira Europska unija u okviru IPA programa, IV. komponenta - Razvoj ljudskih potencijala. Sadržaj portala isključiva je odgovornost Škole za cestovni promet Zagreb i partnera koji sudjeluju na izradi portala i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

IPA Razvoj ljudskih potencijalaAgencija za strukovno obrazovanje

Saznaj više ...

Studijsko putovanje

Studijsko putovanje nastavnika partnerskih škola Zagreb

Studijsko putovanje nastavnika partnerskih škola Zagreb - Graz - Beč - Frankfurt od 11.09. do 15.09.2013.

Kako bismo uspješno ostvarili zadane ciljeve projekta, odnosno, osuvremenili, i inovativnim sadržajima podigli kvalitetu nastave, a sve u skladu s realnim potrebama tržišta rada, krenuli smo na studijsko putovanje na relaciji Zagreb - Graz - Beč - Frankfurt - Zagreb. 

Tijekom putovanja posjetili smo tri poligona sigurne i eko vožnje u Austriji i to:
1. ARBÖ Fahrsicherheitszentrum GmbH & Co KG, Ludersdorf pokraj Graza,
2. ÖAMTC Fahrzicherheitszentrum Teesdorf pokraj Beča,
3. Driving Campu  Pachfurth pokraj Beča također pokraj Beča. 

Također nam je održao predavanje i radionicu  poznati Austrijski psiholog  gospodin dr. Gregor Bartl iz" „Instituta sigurne vožnje“ u Beču.  Upoznao nas je s istraživanjima i iskustvima koje provode, u Austriji sa ciljem unapređenja svijesti vozača, o ponašanju u prometu i interpolaciji njihovih saznanja u nacionalno zakonodavstvo.

Posjeta frankfurtskom sajmu bila je  posljednja etapa na našem studijskom putovanju. Razgledavajući sajamske izloške dobili smo uvid u nova tehnološka dostignuće kod vozila s naglaskom na električne automobile i ostale alternativne izvore energije koji pridonose zaštiti okoliša.

Na ulicama Frankfurta smo se uvjerili u primjenu i eksploataciju električnih vozila (automobila i bicikla) u sustavu gradskog prijevoza. 

Svi nastavnici su na studijskom putovanju stekli dragocjena saznanja i iskustva koja će u nastavku rada s polaznicima svakodnevno implementirati u svoj odgojno obrazovni rad.

Prezentacija o realizaciji studijskog putovanja održana  je 16.09.2013 na sjednici Nastavničkog vijeća u Školi za cestovni promet u Zagrebu. 

 

Izvjestaj s nastavnickog vijeca-BM-18-09-2013


Partneri
Nositelj projekta