O projektu

Ovaj projekt financira Europska unija u okviru IPA programa, IV. komponenta - Razvoj ljudskih potencijala. Sadržaj portala isključiva je odgovornost Škole za cestovni promet Zagreb i partnera koji sudjeluju na izradi portala i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.

IPA Razvoj ljudskih potencijalaAgencija za strukovno obrazovanje

Saznaj više ...

Zagrepčanke i Zagrepčani isprobali eko vožnju u središtu grada

ZAGREB, 3. svibnja 2013. – S projektom Eko vožnja je zakon, koji provodi Škola za cestovni promet Zagreb u suradnji s partnerima Prvom srednjom školom Beli Manastir, Gospodarskom školom Čakovec i Strojarskom i prometnom školom Varaždin, danas su se imali prilike upoznati Zagrepčanke i Zagrepčani, u sklopu „Dana Europskog socijalnog fonda“ na Cvjetnom trgu. Cilj je ovog projekta jačanje postojećeg obrazovnog sustava unutar strukovnih škola u podsektoru cestovnog prometa kako bi se podigla razina ekološke svijesti o racionalnoj vožnji jačanjem kompetencija nastavnika za prenošenje relevantnog znanja vezanog uz promjene načina vožnje radi zaštite okoliša. Svi okupljeni na Trgu Petra Preradovića mogli su iz prve ruke saznati sve što ih zanima o eko vožnji, a uz pomoć sudionika u projektu i okušati se u vožnji kojom se čuva okoliš i štedi novac.

„Eko vožnja je imperativ budućnosti, a podrazumijeva upravljanje vozilom koje je prihvatljivije za okoliš, a ujedno je i sigurnije, racionalnije i štedljivije. Nakon brojnih aktivnosti usmjerenih na osvješćivanje učenika – budućih vozača i tehničara cestovnog prometa – kao i gospodarstvenika te profesionalnih vozača o svim prednostima eko vožnje, ovo nam je događanje poslužilo kao izvrsna prilika da široj javnosti približimo osnovne zakonitosti i koristi eko vožnje i tako je dodatno populariziramo“. 

Članak na www.aoo.hr - ODRŽAN DAN EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

Galerija fotografija


Partneri
Nositelj projekta